În predarea limbilor străine, există două abordări clare: abordarea deductivă care se referă la
prezentarea regulilor direct celor care învață și abordarea inductive, care se referă la decoperirea regulilor de către cursanți prin expunerea lor la limba utilizată. Cu alte cuvinte, deductiv însemană prezentarea explicită a regulii, în timp ce inductiv însemană învățarea implicită a regulilor. În prezent, abordarea inductivă este cea utilizată la Intelligent Learning.

Avantajele abordării Guided Discovery

  • Principalul avantaj al abordării descoperirii ghidate este că încurajează autonomia și curiozitatea cursanților și, cel mai important poate, gândirea critică. Deoarece GD presupune o serie de exerciții/întrebări care îi aduc pe curanți la înțelegerea limbii țintă, este extrem de centrată pe cursant, încurajând cursanții spre autonomie și gândire critică pentru a înțelege limba țintă în Realitatea ei.

Chiar dacă o astfel de lecție durează maim ult timp (comparativ cu o lectie de preyentare simplă a regulilor), se crede că cursanții obțin o învățare de lungă durată, deoarece descoperă reguli pe cont propriu. Acest lucru se realizează prin urmărirea sugestiilor și corelarea conținutului nou cu cel anterior (activarea schemelor mentale). Pentru majoritatea oamenilor, este mai ușor să-ți amintești ceva ce ți-ai dat seama singur decât dacă ți-ar fi fost prezentat de către profesor. În plus, limba țintă este contextualizată în fiecare moment, făcându-l mai semnificativ și mai memorabil pentru cursanți. După cum afirmă Ellis (2002) „o regulă care a
a fost „descoperită” este mai memorabilă decât una care a fost pur și simplu prezentată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *